Over

Onze troeven

Vanwaar dit idee?

De Luca & links


Als kind liep ik over de wijngaarden van vrienden aan het Gardameer.


De allerbeste olijfolie komt van bij de authentieke olijfboer die zijn olijven zelf teelt en het verwerkingsproces leidt van begin tot het einde. Daarnaast zijn er in Italië heel wat wijnboeren die een kelinschalige eigen productie hebben van fijne olijfolie die ze meestal bewaren voor eigen gebruik.


Het combineren van deze twee producten geeft als som de Italiaanse tafel die Olio & Vino centraal stelt. Doorheen deze absoluut speciale producten kan de gescheidenis van een regio, van families en van tradities worden gereconstrueerd.

Dit alles maakt het verhaal van Speranza zo uniek. We brengen geen producten op de Belgische markt maar we proberen de passie te delen die ontstaat door een apart product terug te brengen tot zijn oorsprong en zijn context.


Patrizio die samen met zijn vrouw Veerle dit concept leven inblaast, haalde zijn inspiratie bij zijn ouders en hun Italiaanse afkomst. Mama Maria werd geborden in Sermide (Mantova) en week nadien uit naar Salo aan het grote Gardameer.

Papa Benito vindt dan weer zijn roots in Friuli waar de familie De Luca zijn stek vond in Roveredo in Piano (Pordenone).


De mensen

en de producten


Achter elk concept schuilen gepassioneerde mensen die proberen het allerbeste te geven om hun concept tot leven te brengen. We zijn fier te mogen werken met enkel familiale producenten die het beste van zichzelf geven en heilige principes hanteren. Wanneer een product niet de juiste kwaliteit benadert, zal het dat jaar niet op de markt komen. Soms een streep door de rekening, maar wel een absoluut garantielabel.

Patrizio

DE LUCA

Inspirator

De weegschaal

Om altijd in balans te blijven

Veerle
DE WOLF

Inspirator - Motivator

De cadeautjes

Eindeloze inspiratie

Maria
SIVIERI

Curator

1

2

3

4

5

Persoonlijke aanpak

Elk geschenk, degustatie, activiteit wordt samen besproken en vastgelegd

Voor elk wat wils

Van keukenworkshops voor kinderen tot geanimeerde bijeenkomsten voor senioren

Authentiek

Wat u in de Casa di Speranza kan beleven is telkens uniek

Artisanaal troef

Enkel producten die ter plaatse werden gekeurd bij Italiaanse kleinschalige producenten komen op de grote tafel van de Casa di Speranza

Reizen naar Italië zonder je te moeten verplaatsen

Beleef de sfeer alsof je in Italië zou zijn