Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Acx_Slideshow_Widget has a deprecated constructor in /customers/d/8/1/speranza.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-slideshow-manager/function.php on line 1013 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/8/1/speranza.be/httpd.www/wp-content/plugins/simple-slideshow-manager/function.php on line 1126 Artisanale Olijfolie – Casa di Speranza

Artisanale Olijfolie

  • Waarom spreekt men over het mediterraan dieet?
  • Zijn er verschillen tussen de soorten olijfolie?
  • Wat betekent juist artisanaal?
  • Waarom kan de Italiaanse keuken niet zonder olijfolie?

Vragen die bij ons een antwoord krijgen.

Echte, goede en lekkere olijfolie : geen Italiaanse keuken kan zonder. De combinatie van smaak en een fles boordevol gezondheidsaspecten heeft daar waarschijnlijk mee te maken.

Wij gaan prat op het feit dat we enkel werken met artisanale olijfolie. Niet alleen liggen er meer olijven aan de basis, de olie komt ook tot stand door zeer traag te persen. De bewaring gebeurt heel zorgvuldig. Kleinschalige, familiale bedrijven die met liefde omgaan met dit “vloeibare goud” (zoals de Italianen het noemen) liggen aan de basis van de echte artisanale olijfolie.

Tegen de heuvels rond Verona en in de heuvels van de Valtenesi staan al eeuwen olijfbomen die geweldige olijven voortbrengen. Wij werken graag met olijfsoorten als Grignano, Casaliva, Moraiolo en Frantoia. Het samenspel van de verschillende smaken zorgt voor uitzonderlijke producten.

 

 

Download hier onze folder over artisanale olijfolie. Folder Artisanale Olijfolie

Voor meer info over het degusteren van artisanale olijfolie. Folder Degustatie